Waarom een automaat auto tweedehands kopen?

automaat auto tweedehands

Als u op zoek bent naar een tweedehandsauto, is een automaat misschien wel de juiste keuze voor u. Automatische transmissies zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en zijn nu verkrijgbaar in een breed scala aan auto’s. Hier zijn enkele redenen waarom u zou moeten overwegen om een tweedehands automaat te kopen.

Ten eerste bieden automaten meer rijcomfort dan handgeschakelde auto’s. Met een automaat hoeft u niet voortdurend te schakelen, wat vermoeiend kan zijn tijdens lange ritten of in druk verkeer. Bovendien bieden automaten soepeler schakelen, waardoor uw rijervaring comfortabeler wordt.

Ten tweede zijn automaten betrouwbaar en gaan ze vaak langer mee dan handgeschakelde auto’s. Dit komt omdat de transmissie minder slijtage ondervindt doordat er minder geschakeld hoeft te worden. Bovendien hebben veel fabrikanten hun automatische transmissies de afgelopen jaren verbeterd, waardoor ze betrouwbaarder en duurzamer zijn geworden.

Een ander voordeel van het kopen van een tweedehands automaat is dat ze vaak beter hun waarde behouden dan handgeschakelde auto’s. Dit komt doordat er steeds meer vraag is naar automaten, vooral bij oudere bestuurders die op zoek zijn naar meer comfort tijdens het rijden.

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het kopen van een tweedehands automaat. Een van de grootste nadelen is dat ze vaak duurder zijn dan handgeschakelde auto’s. Dit komt doordat automaten vaak als een luxe optie worden beschouwd en daarom duurder zijn om te produceren.

Bovendien kunnen automaten soms minder zuinig zijn dan handgeschakelde auto’s, vooral als u veel in de stad rijdt. Automaten hebben vaak meer brandstof nodig om te schakelen, waardoor het brandstofverbruik hoger kan zijn.

Als u echter op zoek bent naar meer comfort tijdens het rijden en betrouwbaarheid belangrijk voor u is, kan een tweedehands automaat de juiste keuze voor u zijn. Zorg er wel voor dat u een grondige inspectie uitvoert voordat u koopt en dat u de geschiedenis van de auto controleert om er zeker van te zijn dat deze goed is onderhouden.

 

Veelgestelde vragen over tweedehands automaat auto’s: kosten, aankoop, merken, onderdelen, levensduur, reparatie, nieuw vs. gebruikt en kilometerstand.

 1. Wat zijn de kosten van een tweedehands automaat auto?
 2. Waar kan ik een tweedehands automaat auto kopen?
 3. Welke merken en modellen zijn er beschikbaar voor tweedehands automatenauto’s?
 4. Is het mogelijk om onderdelen voor mijn tweedehands automaat auto te bestellen?
 5. Wat is de gemiddelde levensduur van een tweedehands automaat auto?
 6. Kan ik mijn tweedehands automaat auto laten repareren bij een garage of dealer?
 7. Is het verstandig om een gebruikte automaatauto te kopen in plaats van een nieuwe?
 8. Hoe kan ik erachter komen of de kilometerstand van mijn tweedehands automaatauto correct is vermeld?

Wat zijn de kosten van een tweedehands automaat auto?

De kosten van een tweedehands automaat auto kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van een tweedehands automaat auto beïnvloeden, zijn onder meer:

– Merk en model: Sommige merken en modellen zijn over het algemeen duurder dan andere, zelfs als ze tweedehands zijn. Dit kan te maken hebben met zaken als populariteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onderdelen.

– Leeftijd en kilometerstand: Net als bij elke tweedehands auto, zal de leeftijd en kilometerstand een grote rol spelen in de prijs. Over het algemeen geldt dat hoe nieuwer de auto is en hoe minder kilometers deze heeft gereden, hoe duurder hij zal zijn.

– Algemene staat: De algehele staat van de auto is ook belangrijk bij het bepalen van de prijs. Een auto die goed is onderhouden en in goede staat verkeert, zal doorgaans duurder zijn dan een vergelijkbare auto die niet goed is onderhouden of schade heeft opgelopen.

– Extra functies: Als een automaat extra functies heeft, zoals navigatie of een premium audiosysteem, kan dit ook invloed hebben op de prijs.

Over het algemeen kun je verwachten dat tweedehands automaten duurder zijn dan handgeschakelde auto’s. De exacte kosten zullen echter sterk variëren afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Als u op zoek bent naar een tweedehands automaatauto, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en verschillende opties te vergelijken om de beste deal te vinden.

Waar kan ik een tweedehands automaat auto kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar u een tweedehands automaat auto kunt kopen. Hieronder vindt u enkele opties:

 1. Autodealers: U kunt naar een autodealer gaan die gespecialiseerd is in tweedehands auto’s en vragen naar het aanbod van automaten. De dealer kan u ook helpen bij het vinden van de juiste auto die past bij uw wensen en budget.
 2. Online marktplaatsen: Er zijn verschillende online marktplaatsen waar u tweedehands auto’s kunt vinden, zoals Autoscout24, 2dehands.be of Kapaza.be. U kunt zoeken op merk, model, bouwjaar en transmissie om de juiste auto te vinden.
 3. Veilingen: Er zijn ook veilinghuizen die tweedehands auto’s verkopen, waaronder automaten. Dit kan een goede optie zijn als u op zoek bent naar een koopje, maar houd er rekening mee dat er soms verborgen gebreken kunnen zijn.
 4. Particuliere verkopers: U kunt ook particuliere verkopers vinden die hun eigen tweedehands automaat auto verkopen via advertentiesites of sociale media. Wees echter voorzichtig bij het kopen van een auto van een particuliere verkoper en zorg ervoor dat u de geschiedenis van de auto controleert voordat u tot aankoop overgaat.

Ongeacht waar u besluit uw tweedehands automaat te kopen, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen voordat u tot aankoop overgaat. Controleer altijd de staat van de auto en zorg ervoor dat deze goed is onderhouden voordat u uw beslissing neemt.

Welke merken en modellen zijn er beschikbaar voor tweedehands automatenauto’s?

Er zijn veel merken en modellen beschikbaar als tweedehands automatenauto’s. Hieronder vindt u een lijst van enkele populaire merken en modellen:

– BMW: BMW staat bekend om zijn sportieve, luxe auto’s met geavanceerde technologie. Populaire BMW-modellen met automatische transmissie zijn de 3-serie, 5-serie en X5.

– Mercedes-Benz: Mercedes-Benz is een ander luxe automerk dat bekend staat om zijn geavanceerde technologie en comfortabele rijervaring. Populaire Mercedes-Benz-modellen met automatische transmissie zijn de C-klasse, E-klasse en S-klasse.

– Audi: Audi is een Duits automerk dat bekend staat om zijn stijlvolle ontwerpen, geavanceerde technologie en sportieve rijervaring. Populaire Audi-modellen met automatische transmissie zijn de A4, A6 en Q5.

– Toyota: Toyota is een Japans automerk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid. Populaire Toyota-modellen met automatische transmissie zijn de Corolla, Camry en RAV4.

– Honda: Honda is nog een Japans automerk dat bekend staat om zijn betrouwbaarheid en efficiëntie. Populaire Honda-modellen met automatische transmissie zijn de Civic, Accord en CR-V.

Andere populaire merken die tweedehands automatenauto’s aanbieden, zijn onder meer Volkswagen, Ford, Nissan, Hyundai en Kia. Het is belangrijk om uw onderzoek te doen voordat u een tweedehands auto koopt om er zeker van te zijn dat u het juiste model voor uw behoeften en budget kiest.

Is het mogelijk om onderdelen voor mijn tweedehands automaat auto te bestellen?

Ja, het is zeker mogelijk om onderdelen te bestellen voor uw tweedehands automaat auto. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Ten eerste kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw auto en vragen waar u originele onderdelen kunt bestellen. Dit kan soms duurder zijn dan het kopen van aftermarket-onderdelen, maar het kan ook een garantie bieden op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de onderdelen.

Een andere optie is om aftermarket-onderdelen te kopen bij gespecialiseerde winkels of online retailers. Deze onderdelen kunnen vaak goedkoper zijn dan originele onderdelen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze compatibel zijn met uw specifieke automodel en dat ze van goede kwaliteit zijn.

Het is ook mogelijk om tweedehands onderdelen te kopen bij autokerkhoven of online marktplaatsen zoals eBay of Marktplaats. Dit kan een goedkopere optie zijn, maar het kan moeilijker zijn om de juiste onderdelen te vinden en er bestaat een risico dat de onderdelen niet in goede staat verkeren.

Tot slot kunt u ook overwegen om naar een autogarage te gaan die gespecialiseerd is in uw specifieke automerk of -model. Zij hebben vaak toegang tot originele onderdelen en kunnen deze voor u bestellen en installeren.

Ongeacht welke optie u kiest, zorg ervoor dat u voldoende informatie verzamelt voordat u beslist welke onderdelen u wilt bestellen. Controleer altijd de specificaties van de onderdelen en vraag advies aan een professional als u niet zeker weet welke onderdelen u nodig heeft.

Wat is de gemiddelde levensduur van een tweedehands automaat auto?

De gemiddelde levensduur van een tweedehands automaat auto hangt af van verschillende factoren, zoals het merk en model van de auto, de rijstijl van de bestuurder en hoe goed de auto is onderhouden. Over het algemeen gaan automatische transmissies echter langer mee dan handgeschakelde transmissies.

Een goed onderhouden automaat kan gemakkelijk 200.000 tot 300.000 kilometer meegaan voordat er problemen optreden. Een slecht onderhouden automaat kan echter veel eerder problemen krijgen, soms al bij 100.000 kilometer of minder.

Het is belangrijk om te onthouden dat een tweedehands auto vaak al wat kilometers op de teller heeft staan en dat dit invloed kan hebben op de levensduur van de automaat. Het is daarom belangrijk om een grondige inspectie uit te voeren voordat u een tweedehands auto koopt en om te controleren of deze goed is onderhouden.

Als u een tweedehands automaat koopt, is het ook belangrijk om deze regelmatig te laten onderhouden door een professionele monteur. Door regelmatig olie te verversen en andere essentiële onderdelen te vervangen, kunt u ervoor zorgen dat uw automaat zo lang mogelijk meegaat.

Over het algemeen kunnen goed onderhouden tweedehands automaten vele jaren meegaan zonder problemen, maar het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals rijstijl en onderhoudsgeschiedenis bij het bepalen van de levensduur van een automaat.

Kan ik mijn tweedehands automaat auto laten repareren bij een garage of dealer?

Ja, u kunt uw tweedehands automaat auto laten repareren bij een garage of dealer. Het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren monteur te vinden die gespecialiseerd is in het werken aan automatische transmissies. Dit kan een erkende dealer zijn of een onafhankelijke garage die gespecialiseerd is in het werken aan uw specifieke merk en model auto.

Het voordeel van het laten repareren van uw auto bij een dealer is dat zij vaak toegang hebben tot originele onderdelen en de nieuwste technische informatie over uw specifieke model. Bovendien hebben dealers vaak goed opgeleide monteurs die regelmatig worden bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën.

Een onafhankelijke garage kan echter ook een goede optie zijn, vooral als ze ervaring hebben met het werken aan uw specifieke merk en model auto. Het voordeel van het kiezen voor een onafhankelijke garage is dat ze vaak lagere tarieven hanteren dan dealers.

Ongeacht waar u ervoor kiest om uw auto te laten repareren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de monteur die aan uw auto werkt, gecertificeerd en ervaren is in het werken aan automatische transmissies. Vraag ook altijd om een schriftelijke offerte voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd, zodat u precies weet wat u kunt verwachten qua kosten.

Kortom, ja, u kunt uw tweedehands automaat auto laten repareren bij een garage of dealer. Zorg er gewoon voor dat u een betrouwbare en ervaren monteur kiest die gespecialiseerd is in het werken aan automatische transmissies en dat u altijd een schriftelijke offerte ontvangt voordat er werkzaamheden worden uitgevoerd.

Is het verstandig om een gebruikte automaatauto te kopen in plaats van een nieuwe?

Of het verstandig is om een gebruikte automaatauto te kopen in plaats van een nieuwe, hangt af van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 1. Budget: Als u een beperkt budget heeft, kan het kopen van een gebruikte automaatauto een goede optie zijn. Gebruikte auto’s zijn over het algemeen goedkoper dan nieuwe auto’s en u kunt mogelijk een betere deal krijgen op een tweedehands auto.
 2. Waardebehoud: Nieuwe auto’s beginnen direct na aankoop in waarde te dalen, wat betekent dat u meer geld verliest als u de auto weer verkoopt. Bij gebruikte auto’s is de afschrijving meestal al gebeurd, waardoor de waarde van de auto stabieler blijft.
 3. Onderhoudskosten: Het onderhouden van een nieuwe automaatauto kan duurder zijn dan het onderhouden van een gebruikte automaatauto. Nieuwe auto’s hebben vaak hogere verzekeringspremies en hogere belastingen, terwijl gebruikte auto’s minder kosten met zich meebrengen.
 4. Garantie: Nieuwe automaatauto’s worden geleverd met garanties die bescherming bieden tegen defecten of problemen met de auto gedurende een bepaalde periode. Bij gebruikte auto’s is deze garantie meestal korter of afwezig, waardoor u mogelijk meer risico loopt op reparatiekosten.
 5. Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen geven er de voorkeur aan om altijd in een nieuwe auto te rijden, terwijl anderen de voorkeur geven aan een gebruikte auto. Het hangt allemaal af van uw persoonlijke voorkeur en wat u belangrijk vindt.

Kortom, het is niet per definitie verstandig om een gebruikte automaatauto te kopen in plaats van een nieuwe. Het hangt allemaal af van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Als u echter op zoek bent naar een betaalbare optie en de waardebehoud belangrijk vindt, kan het kopen van een gebruikte automaatauto een goede keuze zijn. Zorg er wel voor dat u de auto grondig inspecteert voordat u tot aankoop overgaat en dat u de geschiedenis van de auto controleert om er zeker van te zijn dat deze goed is onderhouden.

Hoe kan ik erachter komen of de kilometerstand van mijn tweedehands automaatauto correct is vermeld?

Het controleren van de kilometerstand van een tweedehands automaat auto is belangrijk om er zeker van te zijn dat u een eerlijke prijs betaalt en dat u niet wordt opgelicht. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen om de kilometerstand te controleren:

 1. Controleer het onderhoudsboekje: Het onderhoudsboekje van de auto moet de kilometerstand bij elk onderhoudsbeurt vermelden. Controleer of de kilometerstanden in het onderhoudsboekje logisch en consistent zijn.
 2. Vraag naar oude APK-rapporten: De APK-rapporten bevatten ook informatie over de kilometerstand van de auto op het moment van inspectie. Als u deze rapporten heeft, controleer dan of de kilometerstanden consistent zijn met die in het onderhoudsboekje.
 3. Controleer online databases: Er zijn verschillende online databases beschikbaar waarin u de kilometerstand kunt controleren op basis van het kentekennummer van de auto. In België is er bijvoorbeeld Car-Pass, waarin alle geregistreerde kilometerstanden worden bijgehouden.
 4. Laat een aankoopkeuring uitvoeren: Als u nog steeds twijfelt over de juistheid van de kilometerstand, kunt u een aankoopkeuring laten uitvoeren door een onafhankelijke derde partij, zoals een garage of autodealer.

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige verkopers mogelijk proberen te frauderen met de kilometerstand om zo meer geld voor hun auto te krijgen. Wees daarom altijd alert en neem bovenstaande stappen om de juistheid van de kilometerstand te controleren voordat u een tweedehands automaat auto koopt.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.