Comfortabel en gemakkelijk rijden met een tweedehands auto met automaat

tweedehands auto automaat

Tweedehands auto’s met een automatische transmissie: comfort en gemak

Voor veel autobestuurders is het rijden in een auto met automatische transmissie een waar genot. Het schakelen gebeurt automatisch, waardoor het rijden comfortabeler en gemakkelijker wordt. Als u op zoek bent naar een tweedehands auto met een automaat, dan zijn er verschillende voordelen die u kunt overwegen.

Ten eerste biedt een automatische transmissie meer gemak tijdens het rijden, vooral in druk verkeer of bij lange ritten. U hoeft niet langer te schakelen tussen versnellingen, wat vermoeiend kan zijn, vooral in stadsverkeer. Met een automaat kunt u zich volledig concentreren op de weg en genieten van een soepelere rijervaring.

Een ander voordeel van een tweedehands auto met automaat is dat deze vaak betrouwbaarder is. Omdat de transmissie elektronisch wordt geregeld, is de kans op menselijke fouten kleiner. Dit kan leiden tot minder slijtage aan de transmissie en lagere onderhoudskosten op de lange termijn.

Bovendien kan een auto met automaat ook gunstig zijn voor mensen die moeite hebben met schakelen of fysieke beperkingen hebben. Het ontbreken van een koppelingspedaal maakt het rijden toegankelijker voor iedereen, ongeacht leeftijd of mobiliteit.

Bij het kopen van een tweedehands auto met automaat zijn er echter enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Controleer altijd de staat van de transmissie en vraag naar het onderhoudsverleden. Een grondige inspectie en proefrit zijn essentieel om er zeker van te zijn dat de auto in goede staat verkeert.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een auto met automaat iets hoger in brandstofverbruik kan zijn dan een handgeschakelde auto. Dit komt omdat de transmissie meer mechanische componenten heeft, wat resulteert in een licht hoger gewicht en weerstand. Het verschil in brandstofverbruik kan echter minimaal zijn, afhankelijk van het type auto en uw rijstijl.

Al met al biedt een tweedehands auto met automaat veel voordelen op het gebied van comfort, gemak en betrouwbaarheid. Het is belangrijk om uw persoonlijke voorkeuren en behoeften in overweging te nemen bij het maken van uw keuze. Met een breed scala aan automatische tweedehandsauto’s op de markt, kunt u ongetwijfeld een geschikte optie vinden die aan uw eisen voldoet.

Of u nu op zoek bent naar een compacte stadsauto of een ruime gezinswagen, er is altijd wel een tweedehands auto met automaat beschikbaar die aan uw wensen voldoet. Neem de tijd om verschillende modellen te vergelijken, proefritten te maken en advies in te winnen bij professionals om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt.

 

9 Veelgestelde Vragen over Tweedehands Auto’s met Automaat

 1. Wat is de gemiddelde prijs van een tweedehands auto met automaat?
 2. Waar kan ik een goede tweedehands auto met automaat kopen?
 3. Welke merken bieden tweedehands auto’s met automaat aan?
 4. Zijn er speciale voordelen verbonden aan het kopen van een tweedehands auto met automaat?
 5. Wat zijn de meest voorkomende problemen bij tweedehands autos met automaat?
 6. Is het mogelijk om onderdelen voor mijn tweedehands auto met automaat te vinden of moet ik ze laten maken?
 7. Hoeveel kilometer kan een tweedehands auto met automaat meestal afleggen voordat hij moet worden vervangen?
 8. Is er verschil in prestaties tussen nieuwe en tweedehands autos met automaat?
 9. Waar moet je op letten als je een tweedehands auto met automaat gaat kopen?

Wat is de gemiddelde prijs van een tweedehands auto met automaat?

De gemiddelde prijs van een tweedehands auto met automatische transmissie kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Enkele belangrijke factoren die de prijs beïnvloeden zijn het merk, het model, de leeftijd, het aantal gereden kilometers en de algemene staat van de auto.

Over het algemeen kunnen tweedehands auto’s met een automaat duurder zijn dan vergelijkbare modellen met handgeschakelde transmissie. Dit komt doordat automatische transmissies vaak als een extra luxe of comfortfunctie worden beschouwd.

Voor kleine stadsauto’s en compacte modellen kunt u verwachten dat de prijzen beginnen bij ongeveer €5.000 tot €10.000 voor oudere modellen met hogere kilometerstanden. Nieuwere modellen of premiummerken kunnen echter aanzienlijk duurder zijn en variëren tussen €15.000 en €30.000 of meer.

Voor grotere gezinsauto’s, SUV’s of luxevoertuigen kunnen de prijzen nog hoger liggen. Hier kunt u rekening houden met een startprijs van ongeveer €10.000 tot €20.000 voor oudere modellen, terwijl nieuwere of luxueuzere opties gemakkelijk kunnen oplopen tot €40.000 of meer.

Het is belangrijk om te vermelden dat deze prijzen slechts een ruwe schatting zijn en dat ze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken en omstandigheden van elke individuele tweedehands auto.

Bij het kopen van een tweedehands auto is het altijd verstandig om verschillende aanbiedingen te vergelijken, grondig onderzoek te doen naar de specifieke modellen die u overweegt en eventueel advies in te winnen bij professionals. Op die manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen en een tweedehands auto met automaat vinden die zowel aan uw behoeften als uw budget voldoet.

Waar kan ik een goede tweedehands auto met automaat kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar u een goede tweedehands auto met automaat kunt kopen. Hier zijn enkele opties die u kunt overwegen:

 1. Autodealers: Bezoek gerenommeerde autodealers die gespecialiseerd zijn in tweedehands auto’s. Deze dealers hebben meestal een ruim aanbod aan auto’s met automatische transmissie en bieden vaak garantie en after-sales service.
 2. Online marktplaatsen: Populaire online platforms zoals Autoscout24, 2dehands.be, en Kapaza.be bieden een breed scala aan tweedehands auto’s, inclusief auto’s met automatische transmissie. U kunt de zoekfilters gebruiken om uw voorkeuren aan te geven en zoeken naar auto’s in uw regio.
 3. Veilingen: Er worden regelmatig autoveilingen georganiseerd waar u tweedehands auto’s met automaat kunt kopen. Dit kan een goede optie zijn als u op zoek bent naar een voertuig tegen een lagere prijs. Houd er echter rekening mee dat er mogelijk minder garanties of inspectiemogelijkheden zijn bij veilingaankopen.
 4. Particuliere verkopers: Soms bieden particulieren hun tweedehands auto’s te koop aan via advertenties in kranten, online platforms of via mond-tot-mondreclame. Het kan de moeite waard zijn om deze optie te overwegen, maar wees voorzichtig en zorg ervoor dat u de staat van de auto grondig controleert voordat u tot aankoop overgaat.

Ongeacht waar u besluit uw tweedehands auto met automaat te kopen, is het altijd belangrijk om een grondige inspectie uit te voeren en een proefrit te maken voordat u tot aankoop overgaat. Neem de tijd om de onderhoudsgeschiedenis van de auto te controleren en vraag indien mogelijk om een technische keuring. Als u niet zeker bent van uw eigen expertise, kunt u ook overwegen om een onafhankelijke autotechnicus mee te nemen voor advies.

Het is ook raadzaam om uw budget, merkvoorkeuren en andere specifieke eisen in gedachten te houden bij het zoeken naar een tweedehands auto met automaat. Op die manier kunt u gerichter zoeken naar de juiste auto die aan uw behoeften voldoet.

Welke merken bieden tweedehands auto’s met automaat aan?

Er zijn veel automerken die tweedehands auto’s met automatische transmissie aanbieden. Enkele populaire merken die bekend staan om hun aanbod van auto’s met automaat zijn:

 1. BMW: BMW heeft een breed scala aan modellen met automatische transmissie, variërend van compacte auto’s tot luxe sedans en SUV’s.
 2. Mercedes-Benz: Mercedes-Benz staat bekend om zijn comfortabele en luxueuze auto’s, vaak uitgerust met geavanceerde automatische transmissies.
 3. Audi: Audi biedt ook diverse modellen met automaat aan, waaronder sportieve coupés, elegante sedans en krachtige SUV’s.
 4. Volkswagen: Volkswagen heeft verschillende modellen met automatische transmissie in hun assortiment, van compacte hatchbacks tot ruime gezinsauto’s.
 5. Volvo: Volvo-auto’s staan bekend om hun veiligheid en comfort, en veel van hun modellen worden geleverd met een soepele automatische transmissie.
 6. Ford: Ford biedt ook een breed scala aan tweedehands auto’s met automaat aan, waaronder zowel compacte als grotere modellen.
 7. Toyota: Toyota staat bekend om zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid, en veel van hun populaire modellen zijn beschikbaar met een automatische transmissie.

Dit is slechts een selectie van merken die tweedehands auto’s met automaat aanbieden. Er zijn nog veel meer merken die deze optie bieden, dus het is de moeite waard om uw zoekopdracht uit te breiden en verschillende dealers of online platforms te raadplegen om het meest geschikte model te vinden dat aan uw wensen voldoet.

Zijn er speciale voordelen verbonden aan het kopen van een tweedehands auto met automaat?

Ja, er zijn speciale voordelen verbonden aan het kopen van een tweedehands auto met automaat. Hier zijn enkele van die voordelen:

 1. Prijs: Over het algemeen zijn tweedehands auto’s met een automatische transmissie goedkoper dan nieuwe auto’s met dezelfde specificaties. Dit betekent dat u mogelijk een luxere auto kunt kopen voor dezelfde prijs als een nieuwe handgeschakelde auto.
 2. Lagere afschrijving: Nieuwe auto’s verliezen vaak snel hun waarde zodra ze de showroom verlaten. Bij tweedehands auto’s is deze afschrijving meestal al grotendeels gebeurd, waardoor u minder geld verliest bij doorverkoop.
 3. Betrouwbaarheid: Moderne automatische transmissies zijn over het algemeen betrouwbaar en gaan lang mee. Als u een tweedehands auto koopt waarvan de transmissie goed is onderhouden, kunt u profiteren van de betrouwbaarheid zonder de hogere kosten van een nieuwe auto.
 4. Ruime keuze: De markt voor tweedehandsauto’s met automaat is vaak groter dan die voor nieuwe auto’s met automaat. Hierdoor heeft u meer keuze uit verschillende merken, modellen en prijsklassen.
 5. Rijcomfort: Een automatische transmissie biedt soepeler schakelen en zorgt voor meer rijcomfort, vooral in druk verkeer of tijdens lange ritten. Dit kan uw rijervaring aangenamer maken.
 6. Toegankelijkheid: Een automaat kan vooral handig zijn voor mensen met fysieke beperkingen, zoals gewrichtsproblemen of een verminderde mobiliteit. Het ontbreken van een koppelingspedaal vereenvoudigt het rijden en maakt het toegankelijker voor iedereen.

Het is belangrijk om op te merken dat deze voordelen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke auto en de staat van de transmissie. Het is altijd verstandig om een grondige inspectie uit te voeren en een proefrit te maken voordat u een tweedehands auto met automaat koopt, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Wat zijn de meest voorkomende problemen bij tweedehands autos met automaat?

Bij tweedehands auto’s met een automatische transmissie kunnen enkele veelvoorkomende problemen optreden. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn bij het kopen van een gebruikte auto met een automaat. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn:

 1. Transmissieproblemen: Dit kan variëren van kleine storingen tot ernstigere problemen, zoals slippen tussen versnellingen, schokkerig schakelen, vertraagde reacties of zelfs complete uitval van de transmissie. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door versleten onderdelen, gebrek aan onderhoud of elektronische storingen.
 2. Olielekkage: Een veelvoorkomend probleem bij automatische transmissies is olielekkage. Dit kan optreden als gevolg van beschadigde afdichtingen of pakkingen. Het is belangrijk om regelmatig het oliepeil te controleren en eventuele lekkages tijdig te laten repareren om verdere schade aan de transmissie te voorkomen.
 3. Oververhitting: Automatische transmissies kunnen oververhit raken als gevolg van zware belasting, slechte koeling of onvoldoende onderhoud. Oververhitting kan leiden tot beschadiging van interne componenten en verminderde prestaties van de transmissie.
 4. Elektronische problemen: Moderne automatische transmissies zijn vaak voorzien van complexe elektronische systemen die gevoelig kunnen zijn voor storingen. Problemen met sensoren, bedrading of besturingseenheden kunnen leiden tot onjuiste schakelpatronen of storingen in de transmissie.
 5. Slijtage van koppelingsplaten: Bij sommige automatische transmissies worden koppelingsplaten gebruikt om het schakelen tussen versnellingen mogelijk te maken. Na verloop van tijd kunnen deze platen slijten, wat kan leiden tot slippen, trillingen of moeilijkheden bij het schakelen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat niet alle tweedehands auto’s met een automatische transmissie deze problemen zullen vertonen. Veel hangt af van de algemene staat van de auto en hoe goed deze is onderhouden door de vorige eigenaar(s). Het is raadzaam om een grondige inspectie uit te voeren en indien mogelijk een professionele keuring te laten uitvoeren voordat u een tweedehands auto met automaat aanschaft.

Daarnaast is het regelmatig onderhouden van de transmissie essentieel om problemen te voorkomen. Het volgen van het aanbevolen onderhoudsschema, inclusief regelmatige olieverversingen en controles, kan de levensduur en prestaties van de automatische transmissie aanzienlijk verbeteren.

Is het mogelijk om onderdelen voor mijn tweedehands auto met automaat te vinden of moet ik ze laten maken?

Het is zeker mogelijk om onderdelen voor uw tweedehands auto met automaat te vinden. Er zijn verschillende opties die u kunt overwegen:

 1. Originele onderdelen: Als u op zoek bent naar specifieke onderdelen van de fabrikant van uw auto, kunt u contact opnemen met een erkende dealer of servicecentrum. Zij kunnen u helpen bij het vinden van originele onderdelen die perfect passen bij uw automodel.
 2. Aftermarket-onderdelen: Er zijn ook aftermarket-onderdelen beschikbaar voor automatische transmissies. Deze onderdelen worden geproduceerd door andere fabrikanten dan de oorspronkelijke autofabrikant, maar ze kunnen nog steeds van goede kwaliteit zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u onderdelen koopt bij betrouwbare leveranciers en dat ze voldoen aan de vereiste specificaties voor uw auto.
 3. Gebruikte onderdelen: Een andere optie is om gebruikte onderdelen te zoeken bij autosloperijen of online marktplaatsen voor auto-onderdelen. Dit kan een kosteneffectieve manier zijn om specifieke onderdelen te vinden, vooral als ze niet langer nieuw verkrijgbaar zijn.

Bij het kiezen tussen het laten maken van onderdelen en het vinden van vervangende onderdelen, hangt het af van verschillende factoren, zoals de aard van het probleem, de beschikbaarheid van de benodigde onderdelen en uw budget. In sommige gevallen kan het laten maken van een specifiek onderdeel noodzakelijk zijn als er geen geschikte vervanging beschikbaar is.

Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een ervaren autotechnicus of een gespecialiseerd servicecentrum. Zij kunnen u helpen bij het beoordelen van de beste optie voor uw specifieke situatie en u begeleiden bij het vinden van de juiste onderdelen voor uw tweedehands auto met automaat.

Hoeveel kilometer kan een tweedehands auto met automaat meestal afleggen voordat hij moet worden vervangen?

De levensduur van een tweedehands auto met automatische transmissie kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kan een goed onderhouden auto met automaat vele kilometers afleggen voordat de transmissie moet worden vervangen.

Moderne automatische transmissies zijn over het algemeen duurzaam en kunnen meestal tussen de 150.000 en 250.000 kilometer meegaan, soms zelfs meer. Dit is echter geen vaste regel en er zijn gevallen waarin transmissies langer meegaan of eerder problemen vertonen.

Hoe lang een transmissie meegaat, hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 1. Onderhoud: Regelmatig onderhoud en tijdige vervanging van de transmissievloeistof zijn essentieel om de levensduur te verlengen. Het niet naleven van het onderhoudsschema kan leiden tot vroegtijdige slijtage en storingen.
 2. Rijstijl: Aggressief rijgedrag, zoals hard accelereren of abrupt remmen, kan extra stress op de transmissie veroorzaken en de levensduur verkorten.
 3. Omgevingsfactoren: Rijden in extreme omstandigheden, zoals zware belastingen, heuvelachtig terrein of extreme temperaturen, kan ook invloed hebben op de levensduur van de transmissie.
 4. Kwaliteit van het merk: De kwaliteit en betrouwbaarheid van de gebruikte automatische transmissie kunnen variëren tussen verschillende automerken en modellen. Het is raadzaam om onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid van het specifieke merk en model dat u overweegt.

Het is belangrijk op te merken dat het vervangen van een transmissie een kostbare aangelegenheid kan zijn. Het kan lonen om bij de aanschaf van een tweedehands auto met automaat te letten op het onderhoudsverleden en eventuele garanties of servicegeschiedenis die beschikbaar zijn.

Het is ook verstandig om een onafhankelijke inspectie uit te laten voeren door een ervaren monteur voordat u tot aankoop overgaat. Zij kunnen de algehele staat van de transmissie beoordelen en eventuele potentiële problemen identificeren.

Kortom, hoewel er geen exacte kilometerstand is waarop een automatische transmissie moet worden vervangen, kunnen goed onderhouden exemplaren vele kilometers meegaan. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en voorzichtig te rijden, kunt u de levensduur van uw tweedehands auto met automaat maximaliseren.

Is er verschil in prestaties tussen nieuwe en tweedehands autos met automaat?

Over het algemeen zou er geen significant verschil in prestaties moeten zijn tussen een nieuwe auto met automaat en een tweedehands auto met automaat van hetzelfde model. De prestaties worden voornamelijk bepaald door de motor, de aerodynamica en andere technische specificaties van de auto, ongeacht of deze nieuw of tweedehands is.

Echter, het is belangrijk om te vermelden dat de staat van onderhoud en eventuele slijtage van een tweedehands auto invloed kunnen hebben op de prestaties. Als een tweedehands auto niet goed onderhouden is of als er problemen zijn met de transmissie, kan dit mogelijk invloed hebben op de prestaties en het rijgedrag.

Daarom is het altijd aan te raden om bij de aanschaf van een tweedehands auto met automaat grondig onderzoek te doen naar de staat van onderhoud, het onderhoudsverleden en eventuele bekende problemen. Een proefrit maken en een onafhankelijke inspectie laten uitvoeren door een professional kunnen ook helpen om eventuele prestatieproblemen op te sporen.

Over het algemeen biedt een goed onderhouden tweedehands auto met automaat vergelijkbare prestaties als een nieuwe auto met dezelfde specificaties. Het is echter belangrijk om individuele gevallen te beoordelen op basis van hun specifieke staat en geschiedenis.

Waar moet je op letten als je een tweedehands auto met automaat gaat kopen?

Als je van plan bent om een tweedehands auto met automaat te kopen, zijn er verschillende belangrijke zaken waar je op moet letten. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden tijdens het aankoopproces:

 1. Onderhoudsgeschiedenis: Vraag altijd naar de onderhoudsgeschiedenis van de auto, inclusief eventuele reparaties of vervangingen aan de transmissie. Een goed gedocumenteerde onderhoudsgeschiedenis geeft je een idee van hoe goed de auto is verzorgd en kan wijzen op mogelijke problemen in het verleden.
 2. Proefrit: Maak altijd een uitgebreide proefrit met de auto voordat je tot aankoop overgaat. Let tijdens de rit op eventuele schokken, trillingen of ongewone geluiden tijdens het schakelen. Een soepele en naadloze overgang tussen versnellingen is essentieel voor een goede werking van de automatische transmissie.
 3. Controleer vloeistoffen: Controleer het niveau en de conditie van de transmissievloeistof. De vloeistof moet schoon en helder zijn, zonder verbrande geur of verontreinigingen. Als de vloeistof er troebel uitziet of onaangenaam ruikt, kan dit wijzen op problemen met de transmissie.
 4. Visuele inspectie: Neem de tijd om de algehele staat van de auto te inspecteren, inclusief eventuele tekenen van lekkage rondom de transmissie. Controleer ook of alle bedieningselementen en schakelaars goed functioneren.
 5. Controleer op foutcodes: Laat de auto uitlezen door een professionele monteur om eventuele foutcodes in het transmissiesysteem te detecteren. Dit kan wijzen op verborgen problemen die mogelijk aandacht vereisen.
 6. Garantie: Informeer naar eventuele resterende fabrieksgarantie of verlengde garantie op de automatische transmissie. Een goede garantie kan je gemoedsrust geven en bescherming bieden tegen onverwachte reparatiekosten.
 7. Betrouwbare verkoper: Koop altijd bij een betrouwbare verkoper, zoals een erkende dealer of een gerenommeerd autobedrijf. Controleer de reputatie van de verkoper en lees beoordelingen van eerdere klanten om ervoor te zorgen dat je met een betrouwbare partij te maken hebt.

Het is ook raadzaam om advies in te winnen bij een ervaren monteur of autokenner voordat je tot aankoop overgaat. Zij kunnen je helpen bij het identificeren van mogelijke problemen en je waardevol advies geven over welke modellen betrouwbaar zijn en welke je beter kunt vermijden. Door grondig onderzoek te doen en kritisch te zijn tijdens het aankoopproces, vergroot je de kans op het vinden van een goede tweedehands auto met automaat die aan jouw verwachtingen voldoet.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.