Veilig en comfortabel rijden met BMW’s driver assistance systemen


Categories :

BMW heeft altijd al een reputatie gehad als een automerk dat voorop loopt in technologische innovatie, en hun assortiment van driver assistance-systemen is daar geen uitzondering op. Deze systemen zijn ontworpen om de bestuurder te ondersteunen en te helpen bij het rijden, waardoor de veiligheid en het comfort worden verbeterd.

Een van de meest indrukwekkende driver assistance-systemen van BMW is de Adaptieve Cruise Control (ACC). Dit systeem maakt gebruik van radar- en camerasensoren om de afstand tussen uw BMW en het voertuig voor u te meten en past automatisch uw snelheid aan om een veilige afstand te behouden. Het kan zelfs tot stilstand komen als het voertuig voor u stopt, waardoor vermoeiend file rijden wordt verminderd.

Een ander belangrijk systeem is Lane Departure Warning (LDW). Dit systeem maakt gebruik van camera’s om de positie van uw BMW op de weg te volgen en waarschuwt u als u onbedoeld uw rijstrook verlaat. Het kan ook corrigerende acties uitvoeren door zachtjes aan het stuurwiel te trekken om u terug naar uw rijstrook te leiden.

BMW heeft ook een systeem genaamd Frontal Collision Warning (FCW), dat waarschuwt voor een dreigende botsing met een ander voertuig of object. Als er geen actie wordt ondernomen, zal dit systeem automatisch remmen om een botsing te voorkomen of de impact ervan te verminderen.

Een andere handige functie is Park Assist, die niet alleen helpt bij het vinden van een parkeerplaats, maar ook de BMW automatisch inparkeert. Dit systeem maakt gebruik van sensoren om de grootte van de parkeerplaats te meten en stuurt de auto vervolgens naar binnen terwijl u alleen nog maar het gaspedaal en de rem hoeft te bedienen.

Ten slotte heeft BMW ook een systeem genaamd Night Vision, dat gebruik maakt van infraroodtechnologie om dieren en voetgangers op de weg te detecteren, zelfs in volledige duisternis. Dit systeem waarschuwt u voor potentieel gevaarlijke situaties en helpt u om deze te vermijden.

Kortom, BMW’s driver assistance-systemen zijn ontworpen om u te helpen veiliger en comfortabeler te rijden. Of u nu op zoek bent naar hulp bij het parkeren of wilt worden gewaarschuwd voor dreigende botsingen, BMW heeft een systeem dat aan uw behoeften voldoet. Met deze systemen kunt u genieten van het rijden in uw BMW met meer vertrouwen dan ooit tevoren.

 

8 veelgestelde vragen over BMW Driver Assistance

 1. Wat zijn de voordelen van BMW Driver Assistance?
 2. Welke modellen van BMW hebben Driver Assistance-functies?
 3. Hoe werkt BMW Driver Assistance?
 4. Wat is Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go-functie bij BMW?
 5. Wat is Active Protection bij BMW?
 6. Wat zijn de veiligheidsvoordelen van BMW Driver Assistance?
 7. Hoe gebruik je de Active Lane Keeping Assistant bij BMW?
 8. Welke functies heeft de Collision Warning met City Braking functie van BMW?

Wat zijn de voordelen van BMW Driver Assistance?

Er zijn verschillende voordelen van BMW Driver Assistance-systemen, waaronder:

 1. Verbeterde veiligheid: De belangrijkste voordelen van BMW Driver Assistance-systemen zijn verbeterde veiligheid en verminderd risico op ongevallen. Deze systemen helpen bestuurders om potentieel gevaarlijke situaties te identificeren en te vermijden, zoals botsingen met andere voertuigen of obstakels op de weg.
 2. Verminderde stress: Rijden kan soms stressvol zijn, vooral in druk verkeer of in onbekende gebieden. Driver Assistance-systemen kunnen bestuurders helpen om zich meer ontspannen te voelen tijdens het rijden, omdat ze weten dat hun auto hen zal waarschuwen als er iets misgaat.
 3. Verhoogd comfort: Driver Assistance-systemen kunnen ook het rijcomfort verhogen door bepaalde taken van de bestuurder over te nemen, zoals het automatisch regelen van de snelheid en afstand tot andere voertuigen op de weg.
 4. Efficiënter rijden: Door het gebruik van systemen zoals Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Departure Warning (LDW), kunnen bestuurders efficiënter rijden en brandstof besparen door een constante snelheid aan te houden en niet onnodig te versnellen of remmen.
 5. Gemakkelijker parkeren: Park Assist maakt het parkeren gemakkelijker dan ooit tevoren door de besturing van de auto over te nemen bij het in- en uitparkeren.

Kortom, BMW Driver Assistance-systemen bieden een breed scala aan voordelen voor zowel de veiligheid als het comfort van de bestuurder en kunnen helpen om het rijden in een BMW nog plezieriger te maken.

Welke modellen van BMW hebben Driver Assistance-functies?

De meeste nieuwe BMW-modellen zijn uitgerust met driver assistance-functies. Hieronder staan enkele van de BMW-modellen die deze functies hebben:

– BMW 1 Serie

– BMW 2 Serie

– BMW 3 Serie

– BMW 4 Serie

– BMW 5 Serie

– BMW 6 Serie

– BMW 7 Serie

– BMW X1

– BMW X2

– BMW X3

– BMW X4

– BMW X5

– BMW X6

Het type en de beschikbaarheid van de driver assistance-functies kunnen variëren afhankelijk van het model en het bouwjaar van de auto. Het is altijd raadzaam om te controleren welke specifieke functies beschikbaar zijn op het model dat u overweegt voordat u tot aankoop overgaat.

Hoe werkt BMW Driver Assistance?

BMW Driver Assistance is een technologie die is ontworpen om de bestuurder te ondersteunen en het rijden makkelijker, veiliger en comfortabeler te maken. Deze technologie maakt gebruik van verschillende sensoren en camera’s die de omgeving rondom de auto in de gaten houden.

Een van de belangrijkste componenten van BMW Driver Assistance is Adaptive Cruise Control (ACC). Dit systeem maakt gebruik van radarsensoren aan de voorzijde van de auto om continu de afstand tot het voertuig voor u te meten. Hierdoor kan het systeem automatisch uw snelheid aanpassen om een veilige afstand te behouden. Het kan zelfs tot stilstand komen als het voertuig voor u stopt, waardoor vermoeiend file rijden wordt verminderd.

Een ander belangrijk systeem is Lane Departure Warning (LDW). Dit systeem maakt gebruik van camera’s om de positie van uw BMW op de weg te volgen. Als u onbedoeld uw rijstrook verlaat, waarschuwt dit systeem u door middel van een trilling in het stuurwiel of een geluidssignaal. Het kan ook corrigerende acties uitvoeren door zachtjes aan het stuurwiel te trekken om u terug naar uw rijstrook te leiden.

BMW Driver Assistance heeft ook Frontal Collision Warning (FCW), dat waarschuwt voor een dreigende botsing met een ander voertuig of object. Dit systeem maakt gebruik van camera’s en sensoren om potentiële gevaren op de weg te detecteren en waarschuwt u als er actie moet worden ondernomen. Als er geen actie wordt ondernomen, remt het systeem automatisch om een botsing te voorkomen of de impact ervan te verminderen.

Een andere handige functie is Park Assist, die niet alleen helpt bij het vinden van een parkeerplaats, maar ook de BMW automatisch inparkeert. Dit systeem maakt gebruik van sensoren om de grootte van de parkeerplaats te meten en stuurt de auto vervolgens naar binnen terwijl u alleen nog maar het gaspedaal en de rem hoeft te bedienen.

BMW Driver Assistance heeft ook Night Vision, dat gebruik maakt van infraroodtechnologie om dieren en voetgangers op de weg te detecteren, zelfs in volledige duisternis. Dit systeem waarschuwt u voor potentieel gevaarlijke situaties en helpt u om deze te vermijden.

Kortom, BMW Driver Assistance is een geavanceerd systeem dat gebruik maakt van verschillende sensoren en camera’s om u als bestuurder te ondersteunen en uw rijervaring veiliger en comfortabeler te maken. Door deze technologieën kunt u genieten van het rijden in uw BMW met meer vertrouwen dan ooit tevoren.

Wat is Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go-functie bij BMW?

Adaptive Cruise Control (ACC) met Stop & Go-functie is een geavanceerd rijhulpsysteem dat beschikbaar is op bepaalde BMW-modellen. Het systeem maakt gebruik van radar- en camerasensoren om de afstand tussen uw BMW en het voertuig voor u te meten en past automatisch uw snelheid aan om een veilige afstand te behouden. Dit betekent dat als het verkeer voor u vertraagt of stopt, uw BMW automatisch zal vertragen of zelfs tot stilstand zal komen.

De Stop & Go-functie is vooral handig in druk verkeer of bij files, waarbij u vaak moet stoppen en weer optrekken. Het systeem kan automatisch remmen en weer accelereren om de snelheid van het verkeer te volgen, waardoor vermoeiend file rijden wordt verminderd.

Het ACC-systeem kan ook worden aangepast aan uw rijstijlvoorkeuren. U kunt de afstand die u wilt bewaren tussen uw auto en het voertuig voor u aanpassen, evenals de reactiesnelheid van de auto op veranderingen in het verkeer.

Het Adaptive Cruise Control-systeem met Stop & Go-functie is slechts een van de vele geavanceerde rijhulpsystemen die beschikbaar zijn op BMW-modellen. Andere systemen omvatten Lane Departure Warning (LDW), Frontal Collision Warning (FCW), Park Assist en Night Vision. Deze systemen kunnen allemaal bijdragen aan een veiliger en comfortabeler rijervaring, waardoor u meer kunt genieten van het rijden in uw BMW.

Wat is Active Protection bij BMW?

Active Protection is een veiligheidssysteem dat beschikbaar is op bepaalde BMW-modellen. Het is ontworpen om de bestuurder en passagiers te beschermen in geval van een ongeval of andere noodsituaties.

Het systeem maakt gebruik van verschillende sensoren om potentiële gevaren te detecteren, zoals plotselinge veranderingen in snelheid of plotselinge bewegingen van het voertuig. Als het systeem een potentieel gevaar detecteert, zal het automatisch actie ondernemen om de inzittenden te beschermen.

Een van de belangrijkste kenmerken van Active Protection is het automatisch aanspannen van de veiligheidsgordels. Als het systeem een botsing detecteert, worden de gordels automatisch strakker getrokken om de inzittenden steviger op hun plaats te houden. Dit helpt letsel bij een botsing te verminderen.

Daarnaast heeft Active Protection ook een functie genaamd “Post-Crash Braking”. Dit systeem maakt gebruik van sensoren om te detecteren wanneer een ongeval heeft plaatsgevonden en zal vervolgens automatisch remmen om verdere schade te voorkomen. Dit kan vooral nuttig zijn als er na het ongeval nog steeds beweging is, zoals wanneer een auto blijft rollen na een botsing.

Active Protection kan ook helpen bij andere noodsituaties, zoals wanneer de bestuurder niet meer reageert op signalen of wanneer er gevaarlijke rijomstandigheden zijn. In deze gevallen kan het systeem waarschuwingssignalen geven en proberen de auto veilig tot stilstand te brengen.

Kortom, Active Protection is een belangrijk veiligheidssysteem dat beschikbaar is op bepaalde BMW-modellen. Het biedt extra bescherming voor de inzittenden in geval van een ongeval of andere noodsituaties. Als u op zoek bent naar een auto met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, is het de moeite waard om te overwegen om een BMW-model met Active Protection aan te schaffen.

Wat zijn de veiligheidsvoordelen van BMW Driver Assistance?

BMW Driver Assistance heeft verschillende veiligheidsvoordelen die de bestuurder ondersteunen en helpen om ongevallen te voorkomen. Hier zijn enkele van de belangrijkste veiligheidsvoordelen van BMW Driver Assistance:

 1. Vermindering van het risico op botsingen: De Adaptieve Cruise Control (ACC) van BMW maakt gebruik van radarsensoren om de afstand tussen uw BMW en het voertuig voor u te meten en past automatisch uw snelheid aan om een veilige afstand te behouden. Dit helpt bij het verminderen van het risico op botsingen.
 2. Waarschuwingssystemen: BMW’s Lane Departure Warning (LDW) waarschuwt u als u onbedoeld uw rijstrook verlaat, terwijl Frontal Collision Warning (FCW) u waarschuwt voor een dreigende botsing met een ander voertuig of object. Deze waarschuwingssystemen helpen bij het verminderen van het risico op ongevallen.
 3. Automatisch remmen: Als er geen actie wordt ondernomen na een waarschuwing, zal FCW automatisch remmen om een botsing te voorkomen of de impact ervan te verminderen.
 4. Verhoogde zichtbaarheid: Night Vision gebruikt infraroodtechnologie om dieren en voetgangers op de weg te detecteren, zelfs in volledige duisternis. Dit systeem verhoogt de zichtbaarheid en helpt bij het vermijden van potentieel gevaarlijke situaties.
 5. Hulp bij parkeren: Park Assist helpt bij het vinden van een parkeerplaats en parkeert de BMW automatisch in. Dit helpt bij het verminderen van risico’s bij het parkeren en manoeuvreren in krappe ruimtes.

Kortom, BMW Driver Assistance biedt verschillende veiligheidsvoordelen die de bestuurder ondersteunen en helpen om ongevallen te voorkomen. Deze technologieën zijn ontworpen om de veiligheid te verbeteren en de bestuurder meer vertrouwen te geven tijdens het rijden.

Hoe gebruik je de Active Lane Keeping Assistant bij BMW?

De Active Lane Keeping Assistant is een handige functie die beschikbaar is op bepaalde BMW-modellen. Het systeem is ontworpen om u te helpen uw rijstrook te behouden en waarschuwt u als u onbedoeld uw rijstrook verlaat. Hieronder vindt u een eenvoudige handleiding over hoe u de Active Lane Keeping Assistant kunt gebruiken bij BMW.

 1. Activeer het systeem: De Active Lane Keeping Assistant kan worden geactiveerd via het iDrive-menu van uw BMW. Druk op de “Menu” -knop op het iDrive-scherm en navigeer naar de “Instellingen” -optie. Selecteer vervolgens “Rijhulpsystemen” en schakel de “Active Lane Keeping Assistant” in.
 2. Pas de instellingen aan: U kunt de instellingen van de Active Lane Keeping Assistant aanpassen aan uw voorkeuren. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een lichte trilling in het stuurwiel of een visueel waarschuwingssignaal op het dashboard wanneer u uw rijstrook verlaat.
 3. Let op waarschuwingssignalen: Wanneer u uw rijstrook onbedoeld verlaat, zal de Active Lane Keeping Assistant u waarschuwen met behulp van visuele of tactiele signalen. Als u bijvoorbeeld naar links afwijkt, kan het stuurwiel lichtjes trillen om u te waarschuwen dat u terug moet naar uw rijstrook.
 4. Corrigeer uw positie: Als u wordt gewaarschuwd door de Active Lane Keeping Assistant, moet u onmiddellijk corrigerende acties uitvoeren om terug te keren naar uw rijstrook. Het systeem zal u niet automatisch terug naar uw rijstrook sturen, dus het is belangrijk dat u zelf de controle behoudt over uw voertuig.
 5. Schakel het systeem uit: Als u de Active Lane Keeping Assistant niet wilt gebruiken, kunt u het systeem eenvoudig uitschakelen via het iDrive-menu van uw BMW. Ga naar “Rijhulpsystemen” en schakel de functie uit.

Kortom, de Active Lane Keeping Assistant is een handige functie die u kan helpen om veiliger te rijden op de weg. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u deze functie effectief gebruiken en genieten van een meer ontspannen en veilige rijervaring in uw BMW.

Welke functies heeft de Collision Warning met City Braking functie van BMW?

De Collision Warning met City Braking functie van BMW is ontworpen om de bestuurder te waarschuwen voor dreigende botsingen en om automatisch te remmen als er geen actie wordt ondernomen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste functies van dit systeem:

 1. Waarschuwing voor dreigende botsingen: Het systeem maakt gebruik van radar- en camerasensoren om het verkeer vóór u te volgen en waarschuwt u als er een dreigende botsing wordt gedetecteerd.
 2. Automatische remmen: Als er geen actie wordt ondernomen na de waarschuwing, zal het systeem automatisch remmen om een botsing te voorkomen of de impact ervan te verminderen.
 3. City Braking: Dit is een speciale functie die is ontworpen voor gebruik in stedelijke gebieden waar lage snelheden gebruikelijk zijn. Het systeem kan automatisch remmen als het detecteert dat u te dicht bij een ander voertuig of object komt wanneer u langzaam rijdt.
 4. Pedestrian Warning: Dit is een aanvullende functie die voetgangers detecteert die zich voor uw auto bevinden en waarschuwt voor mogelijke aanrijdingen.
 5. Remversterking: Als u zelf hard op de rem trapt, kan het systeem uw remkracht versterken om de impact van een botsing te verminderen.

Kortom, de Collision Warning met City Braking functie van BMW biedt geavanceerde technologieën die zijn ontworpen om uw veiligheid op de weg te verbeteren en ongelukken te voorkomen. Door gebruik te maken van radar- en camerasensoren en automatisch remmen, kunt u met meer vertrouwen rijden in drukke stedelijke gebieden en op de snelweg.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.